Omgeving

Het gebied is bergachtig tot 1600 meter en kenmerkt zich door kleine riviertjes, loof- en naaldbossen, heuvels en bergen met fraaie vergezichten.

Ambert

Ambert ligt op vier kilometer afstand van het huis. De stad heeft een fraaie kathedraal, een bijzondere Mairie en een oude, sfeervolle binnenstad met een aantal musea. Er vinden regelmatig concerten en exposities plaats. De stad is bekend vanwege de 'Fourme d'Ambert', één van de weinige (AOC-kazen) in Frankrijk.

Door de hele binnenstad is op donderdagochtend een uitgebreide regionale markt. In de zomer zijn in de omgeving wekelijks Brocantes en Vide-greniers.

Ambert heeft drie grote supermarkten, een aantal restaurants, tennisbanen, een (overdekt) zwembad en een Plan d’eau.

Miason La Combe Basse is uitstekend geschikt als uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Vanuit het huis wandel je direct het bos in. Een prachtige wandelroute, de "Route de Papetiers" voert langs het huis. Wandelkaarten zijn beschikbaar. Op loopafstand van het huis bevindt zich "Moulin Richard de Bas", een papiermolen museum.

De centrale ligging van het huis maakt dat je binnen een staal van 80 kilometer een keur aan interessante steden kunt bezoeken.

Aan de westkant van de Montagne de Forez bevindt zich rond Boën een gebied met zuidelijke Loire wijnen. De wijnen zijn niet bekend, maar de moeite van het onderzoeken waard. Ook ten zuiden en ten oosten van Clermont Ferrand zijn wijnroutes uitgestippeld.

AOC kazen

"Twee weken in een prachtige omgeving, in een vriendelijk huisje waarin je je meteen thuis voelt. Je zou er haast niet meer weg willen"